Jönnek a kritikák24 hozzászólás

A lista alant folyamatosan bővül! UTOLSÓ FRISSÍTÉS: 2011. JÚNIUS 
 
Persze hogy azzal a nem titkolt szándékkal hívtunk meg mindenféle újságírókat és bloggereket a díszbemutatóra, hogy utána kíváncsian és izgatottan olvassuk, hogy mit is gondolnak a filmről.
Nos, kutakodtam kicsit a neten, így húsvétolva az ócsai láperdő szélén. 
Komolyan nagyon megtisztelve érezzük magunkat és megilletődve látjuk, hogy ennyien és ennyit foglalkoznak a filmmel. Hihetetlen öröm, hogy mennyire szeretik a történetünket Magyarországról.
(...És nem, nem, nem, esküszöm, hogy nem a szerzők lefizetésére használtuk a szponzorok pénzét!)
Bővebben alant, a továbbra kattintva!
 
 
 
index.hu Gondolom jó páran eleve az index-ről tévedtek ide a blogra. Szily László írása olyan… mit is mondhatnék, Szily Lászlós… tele vicces felhangokkal.
 
origo.hu
Na, rájuk még várunk. Csak írnak valamit... Azóta megjött a: "Panorámakép a hazai vizes élőhelyekről - ilyen témához forradalmi módon nyúlva rendező annyira lehet sikeres, mint partyszervező a nyugdíjasklubban." :) 
 
port.hu
Itt a port.hu írása, állítólag nagyon tetszett az egész szerkesztőségnek a film, örülünk!
 
cinestar
Egy filmes honlap írása, külön öröm, hogy a sok játékfilm között erre a pordukcióra is odafigyeltek.
 
mno
Az mno teljesen korrekt és részletes írása pedig itt olvasható.
 
greenfo
Egy hasonlóan részletes és lelkes írás a "net zöld iránytűjén."

egy nagyvadas blog
Egy félig-meddig kolléga írása, őt ismeretlenül hívtuk meg a neten keresztül a vetítésre, mert olvastam a blogját, hogy ellopták a fotócuccát, gondoltam szerezzünk neki pár vidám percet akkor már.
 
egy másik blog - the real trebitsch 
Ezt a blogot pedig korábban már párszor olvastam, most meglepődve láttam, hogy a blogger megnézte a filmet és ő is írt is róla egy nagyon alapos kritikát.
 
és egy óriási blog

no meg egy szakmabeli blog 
Úgy tűnik, a képfényezők is nagyon szerették a filmet, nagyon kedvesen méltatták ugyanis.
 
filmtekercs.hu
Ők is alaposan megnézték és leírták a véleményüket.
 
kultúra.hu
náluk meg úgy tűnik szereztünk egy jó pontyot...
 
utolsó éjjel blog
még az utolsó éjjel előtt azért, egy hétfő este a blogger megnézte a filmet és leírta mit gondol
 
mambo italiano
pár kritikus gondolat egy lelkesen érkező bloggertől, akinek azért akadtak kifogásai, meg is indokolja miért, de a poszt végén egy apró kis vita kerekedik a kommentekben, de ez már csak így van jól :)
 
a dunánál blogoló emberünk megható gondolatai, aki érzésem szerint legalább úgy szereti a balinokat, mint én
 
dekooder.hu szerzőjénél írása tanúsága szerint szerencsére  nem indultak be a pavlovi reflexek. :)
 

KÖSZÖNJÜK! KÖSZÖNJÜK! KÖSZÖNJÜK!

Őőőő.... és a saját kritikám. Azt is megírom, nemsokára, hogy mit gondolok rendezőként így immár pár héttel a befejezés után a filmünkről - persze, mindig van mit csiszolni.

Még egyszer nagyon nagy köszönet - nemcsak a kritikákért, hanem az őszinte érdeklődésért és szurkolásért, hogy egy ilyen film is népszerű legyen és eljussson sok magyar nézőhöz. 

2011.04.23. zozocam Címkék: kritika vad magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr762850787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.04.24. 22:19:05

Kedves Zozo! Úgy kellett már ez a film, mint egy falat kenyér! Ezer köszönet érte! Azt olvastam DVD-n nem fog megjelenni, pedig tuti az elsők közt venném meg. További sok sikert kívánok az újabbb filmekhez! Jól olvasom most Ócsán forgattok éppen?

Nagykócsag 2011.04.25. 00:20:39

Kedves Zoli!

Most jöttünk a moziból, és el vagyunk bűvölve, nagyon-nagyon köszönjük ezt az élményt! Muszáj lesz még megnézni, mert annyira töményen csodálatos, hogy még kell.
Erről a filmről nekem a legnagyobbak ugranak be (Home, Vándormadarak, Mikorkozmosz, Barakka, stb). Ugyanaz a színvonal, csodálatos!
Ilyen film Magyarországról még nem készült.

Gratulálok! És remélem pénzügyileg is sikeres a vállalkozás!
Részemről mindent megtettem a nézőszám emeléséért: terítettem az infót a facebookon és szóban is, hogy minél többen menjenek még a moziban megnézni. 15"-on azért nem lesz ugyanaz... sajnálom hogy nem lesz DVD, tuti megvenném.

BiG_ 2011.04.25. 16:43:44

Kedves Zozo!

Köszönöm a lenyűgöző élményt! Tegnap néztem meg, de ha még tartana a film, azt se bánnám, akkor inkább kiizzadom, de "oda" se mennék ki, csak innám a látványt :-)
Legyen még ilyen, mert Magyarország gyönyörű és szépségeit kevesen ismerik, sajnos. Nem lehet betelni velük. Nem beszélve róla, hogy ennyi idő alatt, értve a film hosszát, ennyi élményt nem lehet összeszedni.
Igen, szerintem is lehetett volna hosszabb, de inkább legyen még több film :-)
A DVD-n való megjelenést át kéne gondolni, mert én is vevő lennék rá, gondolom sokan mások is, abból könnyebben lehetne folytatni.

Kék eget!

Nagykócsag 2011.04.26. 13:55:53

én erősen szomjazom a kimaradt jelenetekre is!!! Valahogy nem lehetne azokat közzétenni?

cso zsi 2011.04.26. 15:36:26

Egy 7 éves fiatalemberrel néztük meg délelőtt, úgy, hogy konkurenciának ott volt a Rio3D, amit mobilos játékban kedvel. Meglepően sok volt a hasonló korú (7-12 évesek) gyermek a nézőtéren, akik szintén inkább a rajzfilm közönsége lenne.
Ezek a gyerekek élvezték az egészet. Kommentálták, épp csak nem drukkoltak némelyik állatnak.
Nekem rövidnek tűnt, nekik elég volt az egy óra.
Valami biztos hiányzott a filmből, mert kissé csapongónak éreztem, amikor állatot, vagy tájegységet váltottak. Ha természetfilm, akkor a busójárást miért kellett feszegetni, ha néprajzi, akkor meg miért csak ennyit? :)))

xerta 2011.04.28. 20:34:23

Tisztelt Zozo!

Nagyon sok ismerősömmel közösen érdeklődnék, hogy a vidéki mozikban tervezitek-e vetíteni a filmet ? Hidd el, nagyon nagy igény van rá. Személy szerint a későbbi RTL-es vetítés nem érdekel, ismerve a csatorna hozzáállását, biztos vagyok benne, hogy telenyomják reklámokkal.

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.04.29. 12:33:00

@cso zsi:
Jó az észrevétel.
Azt kell tudni, hogy a rövid 40 perces verzió volt az alap, ami külföldi közönségnek készült, mi turbóztuk fel 52-re a magyaroknak. A külföldiek kértek bele valami tradiciót is, azért lett benne a busójárás, mert az átvisz egyben a télből a tavaszba.
A másik... igen, az ilyen tájfilmek általában óhatatlanul kissé csapongóak, mert sokszor nehéz a nagyon is eltérő tájakat összekötni. Úgy érzem azonban, hogy a korábbi filmjeimhez (pl. Izland) még ez elég egyben van, a sas sztorinak köszönhetően végül összeérnek a szálak.
No, de örülök, hogy tetszett a fiatalságbak a film!!

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.04.29. 12:34:20

@xerta: éppen elgondolkodtunk ezen az egészen, fene sem hitte volna (én komolyan nem...) hogy ez így be fog jönni az embereknek. :)

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.04.29. 12:36:23

@Nagykócsag: Rengeteg jelenet nincs bennne, elképesztő sztorik maradtak ki azért, hogy ne legyen túl csapongó a film és sodró maradjon a sztori.
(pl. rétisas jégmadárral bunyózik(!!), feketgólyák víz alatt keresik a réti csíkot háttérben egy őz nézi őket, stb....)

Nagykócsag 2011.04.29. 14:04:33

@zozocam: Na, ezeket mikor láthatjuk???
A rajongók követelik a kimaradt jeleneteket! ;)

kuzmarta 2011.04.30. 09:33:14

Még csak részleteket láttam a "Talpalatnyi zöldben", de ma délután futok az Urániába gyönyörködni. Kérdésem: szentendrei középiskolámban fantasztikus lenne egy rendezői ismertető és vetítés a diákjaimnak. Van-e kedved hozzá?

Netmaster 2011.05.01. 03:21:39

@zozocam: "(pl. rétisas jégmadárral bunyózik(!!), feketgólyák víz alatt keresik a réti csíkot háttérben egy őz nézi őket, stb....)"

Nem félsz a kimaradt jeleneteket követelő tömegektől? ;)
Bár látom egyelőre az országos vetítést követelő tömeg van soron, jól is van ez így, örülök a sikernek. Ha ti elfoglaltak vagytok/utaztok, nem tudjátok valaki itt maradóra rábízni ezeket az ügyeket?

cso zsi 2011.05.01. 21:56:01

@zozocam: Nagyon tetszett a gyermeknek az egész. Van itthon pár állatfigurája, többek közt valamilyen sas is. Fehérek a farktollai. El is mesélte anyukájának, hogy ez már egy idősebb sas, mert..., ahogy a filmben hallotta.

titkosgyilkos 2011.05.02. 14:17:35

Csatlakozom azokhoz, akik a további vetítéseket (időpontok, helyszín) szorgalmazzák. Kíváncsi vagyok a filmre, lehetőleg mozivásznon, de nem biztos, hogy egy BP-i kiruccanást sikerül összehozni hétköznap.

dbkata 2011.05.02. 15:34:36

Én is az országos vetítésért "hadakozom"....
hadd ne kelljen már 500 km. utaznom, hogy megnézhessem.
Azután jöhetne a dvd.... :):)

kovacsbalint · http://kovacsbalint.blog.hu/ 2011.05.08. 22:44:25

Kérhetek-e egy linket magam mellé? ;-)

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.05.08. 22:48:02

@kovacsbalint: Képzeldd, nem hajlandó belinkelni. Próbálkoztam rövidítéses átlinkeléssel is, de úgy sem ment. Időnként ez a szar blogmotor elromlik. Próbálkozom, szerintem pár óra múlva meggyógyul. Ha nem akkor gagyi módon alámásolom a linket... Próbálkozom, nem elfelejtettem berakni.

Köveskuti Péter 2011.05.09. 09:44:33

Az lenne a kérdés, hogy mi kell ahhoz, hogy a film országos turnéra indulhasson? Valahogy csak meg lehet oldani, mert nem hinném, hogy van olyan mozi ahol nem fogadnák hatalmas örömmel a kezdeményezést
Sajnos nem tudok Mohácsról Pestre Moziba járni, de nagyon szeretném megnézni a filmet moziban. Az előzetesek hihetetlen nyomást gyakorolnak rám...2 napja csak azokat nézegetem :)

I Like Busó!

Hatalmas Gratuláció a Filmhez!
süti beállítások módosítása