Eközben a fesztivál fronton...3 hozzászólás

BREAKING NEWS! 

A film döntős a Jackson Hole fesztiválon!!
 
Akinek ez nem mondana semmit, akkor annyi, hogy ezt a kétévente megrendezett fesztivált szokás a természetfilmes Oscar-nak is nevezni. Magyar film ide még sosem jutott be és őszintén szólva nem is nagyon bíztam benne, hogy a fantasztikus világtermést ismerve egyáltalán bekerülhet a döntőbe. Csak tessék csekkolni itt, hogy kik a versenytársak. Megtisztelő.
  
Szóval a filmet úgy tűnik, hogy nem csak mi magyarok szeretjük (ugye valljuk be, kissé elfogultan…). Azt írják, hogy a Jackson Hole-on az előzsűrizésben több mint hatvanan vettek részt Észak-Amerikából, Európából, Ázsiából és Afrikából, akik 510 filmből válogatták ki végül ezt a pár döntőset. Azért ez csak jelent valamit…?
 
Megszámoltam: eddig kilenc fesztiválra neveztem a filmet és ezekről hét díjat hozott el a „VM” és a maradék kettőn is döntőbe jutott… Hihetetlen! Egész komolyan mondom: sosem gondoltam volna, hogy nemzetközileg is ott lehet a film, már csak a témája miatt sem...
Nézzétek csak meg: a két film egyike, amivel Amerikában versenyzünk, a féktelenül színes Madagaszkárról szól (értitek: M_a_d_a_g_a_sz_k_á_r  pl. minden 3+-os gyerek hallott már róla!) másik meg a csernobili rádioaktív farkasokról (ez meg önmagáért beszél…).
De, hmm, valamiért szeretik a nem túl egzotikus magyar mocsarainkat is méghozzá egész távoli népek is.
 
Például Japánban, ahol a hétvégén díjazták a rangos Japan Wildlife Film Festival-on. (Külön öröm, hogy Japánban KÉT magyar film is döntős volt, a Vad Magyarországon kívül kollégáim Ketten egy fészekben című alkotása is, amit nagyon-nagyon szeretek és remélem tudunk együtt dolgozni a stábbal egyszer! Sőt most jött a hír, miközben ezt írom, hogy ők is kaptak egy díjat, hurráááá!!)
 
És szintén most a hétvégén, odahaza, a szívemhez oly kedves pusztaszeri természetfilm-fesztiválon a fődíjat kapta a Vad Magyarország! Köszönjük!
 
Sajnos nem tudtam ott lenni… pedig szalmabálákon heverészve természetfilmeket nézni nem egy utolsó mulatság…

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr213132049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aeidennis 2011.08.16. 14:43:20

Szívből gratulálok, remélem lesz folytatása a filmnek és a díjaknak is!

Kicsi Kacsa 2011.08.29. 22:25:00

Eredményhirdetés mikor lesz? Vagy már volt?

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.08.29. 23:42:07

@Kicsi Kacsa: csak október elején lesz a fesztivál (aminek keretében 20 perces előadást is fogunk tartani a filmről!)
süti beállítások módosítása