Bemutató: 2011-ben7 hozzászólás

 

Egyik kedvenc jelenetem a filmből a balinok vándorlása. Ez is egyike annak a pár állati viselkedésnek, amit nemhogy nem forgattak le még, de bevallom őszintén nem is igen hallottam róla. Elképesztően izgalmas egy ilyen eseményt meglesni és lefilmezni.

2009 és 2010 tavaszán összesen tíz napon át követtük a Zala mentén a jó félméteres balinokat, ebből lett a filmben egy körülbelül négy perces jelenet. ("Maxi riszpekt" búvároperatőrünknek, Gortva Attilának, aki egész napokat bugyborékolt át a hideg folyóban!!)

Íme e jelenetből pár részlet, ezzel szeretnék mindenkinek Boldog Új Évet kívánni!

(Két főhősünket a réti sast és a vidrát ebből most direkt kiszedtük hadd maradjon valami kis titok a bemutatóra...).

 

Na és a leglényegesebb.... majd elfelejtettem... a bemutató!

A film nemzetközi változata kész, februártól játsszák Európa szerte, elsőként a franciáknál megy le. És a nagy hír: az év utolsó napjaiban egy váratlan fordulatnak köszönhetően kiderült, hogy mégis lesz magyar verzió!! Szóval dolgozunk rajta még egy pár hétig, aztán premier!

Itt a blogon közzé tesszük merre és mikor, úgy a tél vége felé...

Addig is sok szép téli kirándulást mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr322549272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halala 2011.01.06. 19:06:04

Nagyon-nagyon izgalmas és gyönyörű filmnek ígérkezik. Nagyon várom a megjelenését. Nagyon hiányzott már egy ilyen értékes film, örülök, hogy végre elkészül.

Úgy tudom, hogy az énekes egy, a Frankfurti Operaházban éneklő fiatal magyar operaénekesnő.

Gratulálok az egész lelkes stábnak. Jó munkát végzett.

Tisztelettel:

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.01.08. 12:24:22

@halala:
Így van, illetve rajta kívül egy ott élő magyar kislány is énekel egy népdalt a filmben! Szerintem nagyon szépen sikerült.
Nos, és ahogy írtam, jó hírünk van, a film magyar verziója készül (épp most is a stúdióban ülünk) és pár hét múlva bemutató moziban! Itt a blogon is majd jelezzük hol és mikor!
És köszi a szép szavakat, de igazából majd ha az egész filmet látta a közönség akkor derül ki hogyan is tetszik. :)

anetto 2011.02.01. 13:11:19

Mi is nagyon várjuk már a premiert és köszönjük az útleírásaidat!
Végülis a szibériai filmet sikerült elkészíteni?

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.02.01. 13:40:27

@anetto:
a film moziban, márciustól!
szibéria: igen is, meg nem is. még lesz egy kör.

halala 2011.02.12. 19:23:39

Tegnapelőtt, azaz 2011.02.12-én volt szerencsém megnézni a filmet német ARD csatornán. Nagyon jó, igényes film. Olyan érzés kerített hatalmában, hogy az, amit a filmben bemutatnak csak töredéke annak amit még meg lehetne nézni. Vagyis: még, még, még... többet akarok :-)
A zene egyszerűen zseniális kiegészítője, hangulatteremtője a filmnek. Nagyon-nagyon régen vártunk már erre! Jó lenne ebből és még a filmbe bele nem vágott anyagokból egy, akár minisorozatot készíteni.
Gratulálok a készítőknek!

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.02.12. 19:49:31

@halala: Szia! Köszönjük, hogy leírtad ezt, a stáb nevében is! Ez egy komoly csapatmunka volt, magyar-német-svéd-finn csapattal. Ha belegondolok az egész ügy 2008 szeptemberében kezdődött... és még mindig nincs vége: a magyar verzió hamarosan itthon nézők előtt!
Amit láttál ugyanis az a legrövidebb (arte-s) verzió volt, az NDR-en és a ZDF-en egy ennél hosszabb változatot láthatsz hamarosan. Világszerte pedig egy 51 percest forgalmaznak - ezt nemsokára játsszák Európa majd összes országában, a német bemutató után.
És ami a magyar változatot illeti, jó hír, hogy végül kaptunk hazai forrásokból támogatást és készítjük a (leg)hosszabb magyar verziót. És ezt még idén egy csomó helyen láthatod! A moziforgalmazás dátuma április 28. lett, mert még addig dolgozunk picit. És utána... no ez még titok, de meglepi készül. :)
Különben hihetetlen jelenetek maradtak ki, épp most készülök egy teljes jelenetet itt posztolni (hortobágyi tavaszi liba vonulás). Őrület, leforgatja az ember több napi munkával, megvágja.... majd végül nem kerül bele a filmbe. Egyszerűen agyonütötte volna a történetvezetést. Néha a kevesebb az több... Húha, pont én írom, amikor már ennyit pötyögtemn itt...:)
Na, hamarosan új posztok!

March Brown 2011.05.01. 14:19:27

Nagyjából két órája jöttem ki a moziból. Magam a Balin és a Duna szerelmese, képtelen vagyok szavakba önteni ezt az egészet. Mindig csak a lazacokról meg mindenféle külföldi csodáról hallottunk, pedig itt van minen csoda, karnyújtásnyira tőlünk. Csak egy értő "személyzet" kellett, aki megmutatta. Ahányszor lehetőségem lesz, újra és újra megnézem. Köszönöm ezt a filmet!

Levente
süti beállítások módosítása