Elkezdtükszólj hozzá

 

Az út le van zárva!

Hát ez meg hogy lehet??
 
Nálunk kinn a szigeten tombol a tavasz, tíz fok, erre itt az egyik közút még járhatatlan, fél méteres hó áll rajta! (Ez most volt a hétvégén, március első napján!)
A Bakonyba indultunk Szabival forgatni, tavaszi hóolvadást, de Tésnél visszapattantunk.
 
Izé... itt szemlátomást nem olvadt a hó! Sőt, a helyiek épp ezt a fazont csinosították. Bulldózeres megoldással született állítólag,  hagyományosan nehéz is lett volna a fejét helyrerakni. Nem is bírtam megállni egy közös fotót...
 
Komoly kerülő követ-kezett, de a nagyobb gond az volt, hogy míg az ország kétharmadán hétágra sütött a nap addig itt szürke, ködös volt az idő, brrr... 
Nem túl ideális látványos vízeséses képek készítéséhez...
 
Mindegy, az erdész már várt, kis tanakodás mi legyen, mert nem csekély mennyiségű cuccot kellett lehor-danunk a szurdokba gyalog és valahogy szét kellett egymás közt osztani. Ez mindig elég bonyolult, főleg az én kusza szervezőkészségemmel... Hja, és ez még csak a kiskamera. Mi lesz, majd ha megjön a nagygép és azzal járunk?!
  
Mindenesetre a hely, a Gaja-patak völgye, egyébként elég tuti volt, így legfeljebb jövőre visszajövünk.
(De akkor szánkóval, a fene sem fog megint kétszer kutya-golni fordulónként vagy 30 kiló súllyal!)
 
Viszont a lényeg, hogy végre elkezdtük! Annyi  mindenféle-mindenfelé forgatás után szerteszét a világban, sikerült végre egy Magyarországról szóló nagy természetfilmet is tető alá hozni! Bár tavalyelőtt a Vidrasors is hazai témájú volt, de az – bár a szívemhez igazán nagyon nagyon közel áll - amolyan dokufilm volt, kedves emberi karakterekkel is.
 
Kis flashback:
 

 
De ez most más lesz: „hardcore natural history” - mondhatnám.
 
És hogy hogyan is forgatjuk? Erről (is) szól ez a blog, illetve a többi filmünk forgatásáról a világ minden táján, Indiától Csukcsföldig.
Most ennyi, hamarosan csinosítom itten a felületet kérem, de majd később, a március ugyanis elég húzós lesz, máris beindultak a békák!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr74986209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása