Casting2 hozzászólás

Szóval van ez a kutatás dolog. Nagyon nem szeretem, főleg huzamosabb terepmunka után. Kap az ember egy topikot, mint most én, aztán beleássa magát: emaileket írogat, telefonál, elképzel valami csuda érdekes sztorit. És közben literszám issza a kávét meg zsibbadttá üli a seggét a gép előtt és elképzeli, hogy de király lesz ha végre megint szarrá csípik a szúnyogok.

És castingol, szó szerint. Magam részéről osztályozni szoktam a filmezendő állatokat, tisztára mint a hollywood-i sztárokat. Vannak nálam „A” kategóriások, akik eladják a filmet, „B” kategóriások, akik feltűnnek majd epizódszerepben és persze statiszták tucatszám. No meg, akik valamiért nem férnek bele a sztoriba… vagy igen, ebben a műfajban ilyen is van: szinte lehetetlen filmezni őket (bár hallottam Charlie Sheen sem egy könnyű eset).
 
Szóval ez folyik itt most:
Aztán persze majd a terepen jön a bazi nagy koppanás.
 
Vagy az újrafelfedezés.
 
Csakhogy ha az ember a NatGeo-nak dolgozik, mint épp most, akkor ők előre tudni akarják miről szól majd a film (amit uramisten… 2014 végén mutatnak majd be...). Úgy értem jelenetre bontva… jó, mi?
 
Basszus, még nem is voltam a helyszínen! A lényeg azonban, hogy sokadszorra jövök rá, hogy elképesztő mennyiségű sosem hallott sztorit lehet találni a Föld gyakorlatilag bármely pontján.
 
És erre talán a Vad Magyarország volt az egyik legszebb példa.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termeszetfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr283175427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suga1 2011.08.25. 09:27:50

Kedves Zozocam,
a You Tube-on fent van Attenborough Madagaszkárja, láttam moziban a filmedet, legalább olyan jő. Tervezitek-e a felrakását?

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2011.08.25. 10:28:25

Igen, az előző két magyar témájú film is fenn van a neten (indavideo: Vidrasors, Termiklovagok). A Vad Magyarországot is feltöltjük, de csak a tv bemutató és DVD forgalmazás után (mint az említett két filmnél is). Z.
süti beállítások módosítása